Задържаният погребален агент - Георги Енев, е хванат на място, докато заравя тяло. Дупките , които е копаел са били с дълбочина от едва 40 см, разкриха разследващи пред TrafficNews. Сигналът, че има трупове е подаден в понеделник, около 13.00 часа.

Енев е признал за над 50 трупа. Работи се по версията измама - той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла, разбра TrafficNews.

Задържаният за седемте трупа на възрастни хора край София призна за още 50 *Той е на 51 години и е криминално проявен

Задържаният е с криминално досие. На негово има са регестрирани две траурни агенции. Бусът на агенцията, с който е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена на име Никол Ринкова.  

При разговор със съпруга ѝ - Богомил Ринков, собственик на друга траурна агенция, той заяви, че колата е продадена преди година и половина на Енев.

 „Колата, за която става въпрос, отдавна му я продадохме. Тъй като той бяга от данъци, година и половина не можем да му я прехвърлим. Доста време му се молих човешки, понеже покрай бизнеса се познаваме, все намираше оправдания“, заяви пред репортер на TrafficNews Ранков.

Той заяви още, че е Енев е работил и с Военно-инвалидния дом в Банкя.

 „Аз съм потресен, не очаквах такова кощунство. Никой уважаващ себе си погребален агент не би го извършил това нещо. Това ще повлияе негативно на всички, които коректно си вършим работата и се стараем да помагаме на хората в тежък момент“,добави още той.

Репортер на  TrafficNews посети Военно-инвалидния дом в Банкия, като там лекарят на хосписа, който издава съобщенията за смърт, потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

Позната до извършителя Енев сподели пред медията ни , че е разбрала за случилото се от медиите. Тя познава задържания от години. Той бил родом от село Иваня, като преди 3 години е продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето .  Задържаният  е разведен и има дъщеря.

Припомняме, че до този момент седем трупа са открити, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения в село Клисура.

Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач.