36-годишна жена, нападнала шефа на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков, докато той си вършел работата в спешното отделение, търка наровете в ареста на полицията в Кюстендил, тя ще трябва да плати и 100 лева глоба.

„Нямам спомен от случилото се, бях много разстроена, признавам се за виновна”, каза пред съда нарушителката Владислава Спасова от Кюстендил, цитирана от struma.bg.

Тя застана пред съдия Мая Миленкова от Районен съд - Кюстендил по обвинение за дребно хулиганство. 36-годишната Спасова не само нападнала шефа на болницата в града, но и вилняла около 30 минути в коридорите на здравното заведение, обвинявайки персонала, че са й откраднали чантата и не искат „да се помръднат и да си свършат работата”.

„Често се случва близки на пациентите да се държат неадекватно, но ние вече имаме изработен механизъм. За разлика от други места, тук, при нас, няма ексцесии и нападения”, казаха работещите в Спешен център - Кюстендил.

Въпреки че в Спешен център - Кюстендил обслужват ромския квартал „Изток”, където са концентрирани над 15 000 човека, досега няма сигнали за бити лекари и служители на здравната структура.

При опита на директора на МБАЛ „Д-р Н. Василиев” д-р Величков, който през последните месеци работи доброволно в спешно отделение, да успокои Вл. Спасова, тя се нахвърлила върху него и започнала да му крещи, да обижда и да отправя обвинения, че служителите му са се мотаели и не са обърнали внимание на баща й. За да укротят буйстващата жена, се наложило служителите от автопатрула да я транспортират до полицията, където й съставили акт по УБДХ и я изправили пред съдия от РС - Кюстендил.

Снимка: Архив

Още новини ТУК

TrafficNews.bg