Непълнолетен хулиган от Шекера и родата му изправили на нокти пловдивската полиция преди дни, научи TrafficNews.bg. Служители на Трето районно били нападнати и удряни, наложила се на място да дойдат подкрепления от Специализираните полицейски сили, които в крайна сметка овладяли ситуацията.

Екшънът се разиграл на 23 август , в неделя следобед. В Трето районно бил получен сигнал, че 17 –годишният Меймед Михайлов, който бил обявен за издирване след като избягал от поправителното училище в Ракитово, се прибрал в къщи. Четирима полицаи се отправили с патрулката към ромската махала и сгащили младежа пред къщата му на ул. „Напредък“. Меймед като ги видял, веднага си плюл на петите, а двама от полицаите хукнали след него. Настигнали го и единият полицай му сложил белезници на едната ръка.

Младият ром обаче се дърпал и блъскал полицая, наложило се да се намеси и другият, който се опитал да му закопчее другата гривна. Намесили се и останалите двама полицаи, но междувременно тълпа от около 30 роми обградила униформените. Всички крещели и викали, а отпред като жив щит стоели жените и децата. Най -разгорещени били майката на Меймед- Атанаска и сестра му Софка. „Пуснете ми детето или живи от махалата няма да излезете“, заканила се Атанаска.

Полицаите почти успели да стигнат до патрулката заедно с арестанта, когато пред тях застанал Александър Стефанов и ги заплашил с убийство. „Живи няма да излезете оттук , боклуци“, заканил  се мъжът, известен в махалата като Сефера. Преди да успеят да вкарат младежа в патрулката, майка му хлопнала вратата на полицейската кола , а след това се вклинили между четиримата полицаи като ги разделили. Двете жени се нахвърлили върху служителят, който държал Меймед , едната му извила ръката, блъснала го на земята , а другата се метнала върху него и го ухапала по гърба. Междувременно хлапакът с белезниците избягал.

Тълпата се разпръснала, а след десетина минути на място пристигнали подкрепления- полицаи от Второ районно и бус със служители от Специализираните полицейски сили.

Те обаче не арестували побойниците, за да не ескалира напрежението в махалата. Всички били задържани за 24 часа на следващия ден.  

Вчера четиримата бяха осъдени по бързата процедура. Адвокатите им Славчо Харалампиев и Трайко Иванов се споразумяха със съда и побойниците се разминаха с условни присъди и пробации.

Атанаска Станкова и дъщеря й Сафка бяха осъдени на по една година условно с три години изпитателен срок. Сефера е с пробация 2 години и 10 месеца, а Меймед ще бъде в период на пробация година и половина. 

TrafficNews.bg