Десетки пазарджии в Кърджали станаха свидетели на женски бой, а полицията задържа две от участничките в екшъна. Те бяха глобени с по 100 лева по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщават от МВР.

38-годишната С.Ф.Е., неомъжена, неосъждана, безработна, е призната за виновна, в това, че на 16 май, на ул. „Арда" в Кърджали извършила непристойни действия, изразяващи се в нанасяне на удари с ръце спрямо лицето И. К. К. Съборила я на земята, дърпала я за косата, с което нарушила обществения ред и предизвикала възмущението на околните.

В отговор на случилото се, 41-годишната С. Х. М., неомъжена, неосъждана, е нанесла удар с дървен прът в областта на гърба на С. Ф. Е.

„Наказанието на съда е съобразено със степента на обществена опасност на деянието, която в настоящия случай не е висока.

Не са настъпили имуществени вреди или трайни и значителни телесни увреждания на лицата, участвали в деянието", коментираха пред 24rodopi.com юристи.

При определяне на наказанието си, съдът се е съобразил както с личността на нарушителките, така и с настъпилите обществено опасни последици от деянието, както и целите на наказанието.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg