Невнимателна маневра с обратен завой в мрака на шосето между Стара Загора и близкото село Богомилово е предизвикала тежка катастрофа с един загинал и еден тежко ранен. Това става ясно от информация от полицията. В събота около 19:00 ч., в близост до село Богомилово се движел лек автомобил Форд Фиеста. Зад волана била 26-годишна водачка от друго старозагорско село - Дълбоки.

От отбивка, западно от платното за движение, младата шофьорка предприела обратен завой, при което настъпил удар с движещо се по пътя Ауди. То е собственост на жител на Стара Загора, но е било управлявано от неустановен до момента водач.

След удара Фордът се е завъртял и се е ударил в мантинела. На място е починал возещият се на задната седалка на колата 34-годишен мъж, а друг пътуващ в автомобила мъж на 32 г. е ранен и е настанен за лечение в болница с черепномозъчна травма и с опасност за живота.

Шофьорката е пострадала леко, обслужена e амбулаторно и е освободена без опасност за живота. Водачът на лекият автомобил Ауди е напуснал произшествието, като е изоставил автомобила и до момента се издирва.

Снимката е илюстративна!

Още новини четете ТУК

tns.bg