Един от тримата гардове, които бяха арестувани за зверското убийство на 52-годишен мъж във варненския Grand Mall, ще се размине с дълго планираната си сватба, съобщава „Труд“. Красимир работел от година и половина като охранител, а миналото лято на тържеството за 4-годишнината от откриването на търговския център публично поискал ръката на любимата си - продавачка в един от магазините. Венчавката се проваля, след като Красимир бе задържан заедно с колегите си Цветан и Ангел за убийството на Нягол Петров. Миналата събота сутринта тримата пребили до смърт беззащитния, страдащ от психическо заболяване варненец. 

Kървавата драма се разиграла в един от служебните коридори на мола. Там гардовете приклещили Нягол и дълго го налагали с юмруци и ритници. След като се уморили, го изоставили.

Със сетни сили окървавеният мъж се добрал до партерния етаж, където рухнал и издъхнал от раните си. Наказателната акция била запечатана от охранителните камери, които са заснели и двама свидетели на побоя.

Записите са предадени на прокуратурата. Оттам отказват всякаква информация по случая, докато не бъдат гледани мерките за неотклонение на обвиняемите. Това ще се случи в петък, като от прокуратурата ще искат гардовете да останат зад решетките, докато тръгне процесът срещу тях.

Тримата са служители на лицензирана охранителна фирма. Ангел имал там най-дълъг стаж - 3 години, а Цветан постъпил няколко седмици преди зверството.

TrafficNews.bg