Пловдивският бизнесмен Стоян Анастасов - Джимито Орфея пристигна в пловдивския затвор, след като Интерпол го надуши в Гърция, но все още не е помирисвал претъпканите килии. Веднага след пристигането си, осъденият строителен предприемач е бил настанен в стационара, тъй като имал проблеми със сърцето.

След като си възстанови здравето, Анастасов ще бъде прехвърлен в трудовото общежитие "Хеброс". Интересен факт е, че сред ужилените от Джимито има и няколко надзиратели от пловдивския затвор. 

Анастасов бе доведен под конвой от Гърция, след като в продължение на повече от половин година той се кри от правосъдието и бе открит от Интерпол в Кавала. В Пловдив ще излежи тригодишната си присъда. Бизнесменът води дълга битка в съда с държавното обвинение за неплатени данъци и измамени купувачи на жилища, сред които и ВИП персони като фолкзвездата Ивана и Мисис България Паолина Петракиева. Джимито е и първият строителен бос, осъден да лежи в затвора. Това е най-тежката присъда на български предприемач, произнасяна досега.

TrafficNews.bg