Джебчийка е задържана във Второ районно, след като се опитала да подкупи двама полицейски служители. В петък полицаи от Второ районно арестували 28-годишната Николинка Петрова от Съединение по подозрение в кражба. 

В сградата на районното управление, тя започнала да се оправдава , а като видяла , че с молби не се получава, бръкнала в пазвата и извадила две стотачки. Предложила на двамата полицейски служители подкуп от по 100 лева за всеки, за да я прикрият и да не носи отговорност за извършената по-рано от нея кражба.

Полицицаите  веднага извикали свои колеги и било започнато бързо производство, по което Николинка П. била привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 304 а от НК /предлагане на подкуп на длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение - в случая полицейски органи/. 

Обвиняемата е осъждано многократно, включитгелно за джебжийски кражби и незаконно преминаване на държавната граница. Тя е задържана по образуваното дело за кражба.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

 TrafficNews.bg