Джебчийка бе заловена вчера в Пловдив. В Пето РУ е получен сигнал, че в магазин на голяма търговска верига в жк „Тракия” било хванато момиче, докато пребърквало дамската чанта на 66-годишна пловдивчанка. Установена е самоличността на извършителката – 14-годишна тийнейджърка от Панагюрище. По случая е започнато досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. 

Два сигнала за джебчийски кражби са били получени вчера в полицията в Пловдив. Във Второ РУ се оплакала 42-годишна жителка на града, че около 16.30 часа, докато пазарувала в магазин на бул. „Пещерско шосе”, от чантата й бил откраднат портфейл. В него потърпевшата имала лични документи, две златни синджирчета и 400 лева.

Същия ден подобно съобщение било получено и в Пето РУ. Според първоначалната информация, по същото време край паркинг пред хипермаркет в жк „Тракия” жертва на джебчии станал 40-годишен пловдивчанин, от чиято раница с ловкост бил отнет мобилен телефон за около 250 лева. По случаите са образувани досъдебни производства и работата на разследващите продължава. 

TrafficNews.bg