Чавдар Бояджиев, който бе арестуван днес за убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишният Иво Колев, е направил самопризнания пред полицаите. А освен това е признал и как е убил още едно момиче, съобщи "24 часа".

Яна е била удушена от Чавдар, а Иво е бил застрелян в гръб, след като отказал да му даде пари, за да избяга в Русия.

Чавдар познавал Яна отпреди около 2 години, става ясно от показанията му пред полицаите. Първоначално отношенията им били само приятелски, но преди два месеца момичето го помолило да му помогне да продава свои голи снимки в интернет, твърди Чавдар в показанията си. Пред полицаите той подробно разказва, че й е плащал както за снимки, така и за съвокупление. Последния път, когато трябвало да й даде 1000 лв., й обяснил, че ще плати накуп при следваща среща. Пред полицаите Чавдар подробно описва местата, на които са се срещали и са правили секс, като всички са в ниви около София.

Чавдар и Яна контактували в чатовете на "Инстаграм" и "Телеграм", твърди той пред полицаите. На 3 август той се разбрал да я вземе от работа в столичен мол. Дори й купил суши, след като момичето му казало, че е гладна. Яна яла чак в полето, около 21 часа, описва Чавдар. Той я изчакал, след което започнали да правят секс. Според признанията момичето му поискало да й даде 2000 лв. (1000 лв., които й дължал и още 1000 лв. за тази среща). Тогава Чавдар я удушил. А след това стрелял 2-3 пъти в тялото на Яна.

Пистолетът Чавдар бил взел от бащата на приятелката си Деси, с която живеят заедно. Бащата бил бивш полицай и също живеел в дома на Чавдар, твърди той в показанията си.

След това Чавдар изоставил тялото на Яни и отишъл да купи храна на бащата на приятелката си Деси. Занесъл му я и започнал да обикаля София с колата си - бил в "Младост" и на езерото в Панчарево.

Около 1,30 часа, вече на 4 август, Чавдар се обадил по телефона на Иво Колев, на когото дължал 10 000 лв. Излъгал го, че има поръчка да прекарва наркотици и парите ще му бъдат оставени извън София в полето - да отидат да ги вземат заедно, за да му се издължи. За да е по-достоверно, от втори профил в "Инстаграм" Чавдар дори си пратил локация къде са парите. А преди да стигнат на мястото, Иво сам платил за автомивка на колата на Чавдар.

Около 2,30 часа двамата вече били в полето в района на Нови хан, където уж търсели реално несъществуващата доставка. Тогава Чавдар признал пред Иво как е убил Яна и му поискал 15 000 лв., за да успее да избяга през Турция в Русия.

"Иво ми отказа и тръгна към колата. Аз го прострелях два пъти в гръб", разказал Чавдар пред полицаите. Иво обаче бил още жив и Чавдар му взел телефона и му поискал парола за банковото приложение, за да си преведе сам парите. Иво на няколко пъти отказвал и всеки път Чавдар отново го прострелвал. Накрая го застрелял в главата. Изхвърлил тялото в канавката и му взел портфейла с 600 лв. вътре.

"Не се старах. Знаех, че всичко е приключило и "горя", обяснил Чавдар защо не е скрил тялото на убития мъж. В "Дружба" пък изхвърлил от колата телефона и електронната цигара на Иво, завити в суитчъра на Чавдар в зелена кофа за разделно събиране на отпадъци. След това Чавдар се прибрал вкъщи.

Около 8 сутринта бил събуден от позвъняване на мъж на име Борислав, който питал знае ли нещо за Иво. Отвърнал, че го е оставил на денонощното в "Дружба". След това Чавдар пил кафе с приятелката си Деси и дори си направил разходка до Копитото на Витоша. Около 15 часа го потърсила майката на Яна да го пита знае ли къде е дъщеря й. Жената казала, че ще отиде в полицията.

"Тогава разбрах, че съм свършен и тръгнах за морето", твърди Чавдар в показанията си. Имал предварително запазена квартира в Слънчев бряг, където щял да ходи с две украинки. Като на бензиностанцията напълнил гориво с картата на убития от него Иво.

В показанията си Чавдар признава и за убийството на друго момиче, станало през април 2022 г. Според досегашното полицейско досие на Чадра той е убил това момиче по непредпазливост, докато са били в интимни отношения. В новите показания обаче Чавдар признава, че я е удушил с техника от бойните спортове, защото според разказа му искала да забременее от него. А след това сложи на врата й каишка от куче.

След това Чавдар твърди, че е разказал на Яна и Иво как е убил момичето и тримата измислили как да повика полиция и да се престори на разстроен, че я е удушил от разпаленост, докато правят секс. Тогава Чавдар е освободен от съдия само с мярка подписка.