Двама души са загинали, а други двама са с опасност за живота след катастрофа на пътя Тръстеник – село Ореховица, предаде "Фокус" по данни на пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

По първоначални данни, тази нощ, при движение с несъобразена скорост на 19-годишен шофьор от Тръстеник изгубил контрол над автомобила си, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил правилно движеща се кола, собственост и управлявана от 53-годишен от Плевен.

След произшествието двата автомобила са се преобърнали извън платното за движение. Шофьорите са със счупени крайници, с множество травми и опасност за живота.

Починало е момче на 18 години, което се е возило на предната дясна седалка на колата от Тръстеник. Возещият се на задната седалка в същия автомобил 21-годишен, също от Тръстеник, е със счупени крайници, множество травми и опасност за живота.

Жена на 50 години, пътувала на задната седалка на плевенския автомобил, била транспортирана в ЦСМП-Плевен, където по-късно е починала, а пътникът на предна дясна седалка в същия автомобил – 24-годишен плевенчанин, е със счупени крайници, множество наранявания и с опасност за живота.

Пострадалите са прегледани в ЦСМП-Плевен. На шофьорите е взета кръвна проба за употреба на алкохол и упойващи вещества и са настанени за лечение. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство. Работа продължава разследващ полицай.

Снимка: Архив

Още новини ТУК

TrafficNews.bg