Дело за убийство от ревност ще гледа днес Пловдивският окръжен съд. То касае смъртта на 43-годишната Сейдегюл Юмер, която беше убита от съпруга си на 15 април миналата година.

Припомняме, 42-годишната Сейдегюл Юмер беше застреляна от упор от съпруга си Юмер Рустем Юмер. Кървава драма се разигра в хисарското село Мало Крушево. 57-годишния мъж застрелял съпругата си, а след това е направил опит да се самоубие.  Сачмите бяха пронизали белия му дроб и не беше ясно дали ще оцелее.

Трагедията е с  дълга предистория – жестокият край бил предшестван от поредица скандали,  болезнена ревност и закани за убийство. Юмер и Сейдегюл преди година работели като овчари при животновъда Васил Илиев.  „Юмер още тогава непрекъснато следеше Роза /както я наричат местните/ и я подозираше , че му изневерява“, разказват работници от селото. След това семейството напуснало и се прибрали при децата си в село Щърково, Пазарджишко. Преди Великден обаче Сейдегюл се върнала в стопанството , казала че се е разделила с Юмер и помолила Васил да я наеме отново на работа. 

В сряда Юмер помолил свой познат да го закара до Мало Крушево,  под предлог, че иска да занесе пари на жена си. Предварително заредил ловната си пушка и я прибрал в раницата си. Щом стигнали до овчарниците, Юмер казал на другия мъж да го изчака и тръгнал навътре. Залегнал и започнал да пълзи. В същото време обаче Васил го забелязал и позвънил на Сейдегюл по телефона, за да й каже, че мъжът й я дебне. Той вече ме намери!“ отговорила жената и прекъснала връзката.  Васил бил далеч, но успял да види, как Юмер я сваля на земята с ритник в корема, а след това опира дулото на пушката в гърдите й. Докато звънял на 112 , той чул два изстрела. След това видял как Юмер насочва дулото на пушката към корема си и стреля.

Когато линейката пристигнала, мъжът все още бил в съзнание. Жената обаче издъхнала на място. Юмер се е признал за виновен. По делото са извършени медицински, химически, психиатрична и психологическа експертиза.

Още едно дело ще се гледа днес в Пловдив. То е срещу 35-годишния Рангел Василев от Кричим, който уби баща си Ангел. Трагедията се разигра на 7 август миналата година, в ромската махала на градчето. 

На 7 август 2015 г. при битов скандал между Ангел Василев и сина му Рангел Василев се е стигнало до саморазправа на лична основа. При скандала синът нанася побой с юмруци и дървен кол на баща си, който е починал от нараняванията. 

Скандалът е избухнал заради кръвна обида, нанесена от Ангел. По-възрастният мъж заявил в прав текст, че е спал със снаха си и за да защити честа на жена си Лейла, Рангел го подгонил с клона. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg