Двама души са загинали при катастрофата край Ихтиман на магистрала Тракия. Движението по аутобана продължава да е затруднено, изключително натоварено е след тунела Траянови врата Колите пъплят с между 20 и 40 км/час, а задръстването започва около 50-и километър на магистралата по посока София, предаде Монитор. Движението е затруднено заради още две катастрофи, които са преди 43-ти километър на магистралата.

Задръстване има и на влизане в София от АМ Хемус. Причината е лека катастрофа, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Между 50 и 100 хил. автомобила се очаква да се приберат в столицата след Великденските празници, каза по-рано днес началникът на „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев и предупреди, че в следобедните часове се очаква засилване на трафика. Той уточни, че днес от 10 часа има две ленти за вход по стария път през Владая. „Вече са поставени необходимите сигнализации, за да могат хората да влезнат по-бързо в столицата през стария път. На всички останали входни магистрали и пътища, които водят към София, ще имаме наши полицейски екипи и при необходимост ще даваме приоритет на влизащите в столицата“, каза комисар Тенев.

Интензивен е трафикът на контролно-пропускателните пунктове в страната, съобщиха междувременно от ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 16.00 часа. На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили. На българо-македонската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ за леки автомобили. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на вход на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ за леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На българо-румънската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Дуранкулак“ за леки автомобили.