Два въоръжени обира са извършени в Бургас снощи в рамките на само 10-ина минути, съобщава Флагман.бг, като се позовава на източници, запознати с разследването.В 21:07 часа млад мъж с качулка и пистолет е атакувал закусвалнята на бул.“Демокрация“ - срещу училището по Автотранспорт. Продавачът обаче е реагирал изключително адекватно. Той веднага настинал паник бутона и се обадил на телефон 112. Това очевидно е изплашило нападателят, който мигом е изчезнал.

Само 10-ина минути по-късно, отново млад мъж с пистолет, атакува денонощен магазин на ул.“Гладстон“. Задига оборота и изчезна. И в двата търговски обекта има камери. Не е изключено нападателят да е един и същ, но може и да е група, която да действа синхронизирано, за да разпръсне полицейските сили.

Записите от камерите са свалени. Разследването е в напреднала фаза. Обирите приличат много на този в магазин „Тришър“ от миналата седмица. Според непотвърдена информация полицията вече има заподозрени лица срещу които се събират доказателства.

TNS.bg