дравейте! Вчера, 20.07.2023г.,  бе проведена акция на полицията за задържане на наркодилър. Около 15:00 от ЖР "Тракия"  16- годишно момче се качва в такси и тръгва към мол "Пловдив". През целия път полицаите са следели таксито и  в момента на пристигането, до тях спира бус, от който изкачат униформени и цивилни полицаи и задържат пътника. Малко по- късно слагат и белезници и на таксиметровият шофьор и го изкарват пред колата на капака. Шофьорът е поискал обяснение защо го задържат, а полицаите му казали да мълчи. В последствие установяват, че таксито е е отишло на заявка и го пускат. За шофьора остават стреса и гадното държание на полицаите, както и неплатения курс. Таксито беше от Зелените. "

Това съобщение ни бе изпратено от нашия читател Димитър Канев на редакционната поща.

Проверка на TrafficNews в във фирмата - доставчик на услугата, потвърди  информацията. "Действително е имало такава акция. Нашият шофьор ни съобщо за случилото се. Той беше изключително притеснен и стресиран. Буквално трепереше. Ние също се разтревожихме, защото е възрастен човек- на 68 години е. Не искам да се бъркам в работата на полицията, но все пак такситата са обществен транспорт и няма никаква причина органите на реда да се отнасят с тях като с престъпници. Това не е първия случай, имаме няколко такива казуса. Ако въпросният наркодилър бе свален от автобус дали полицаите щяха да се държат по този начин с шофьора на рейса и с останалите пътници?!" коментират от фирмата. 

Акцията и резултатите от нея липсват в ежедневния бюлетин на Областната дирекция. Дали при обиска на въпросния дилър са открити наркотици засега няма информация.