Бургаският районен съд остави току-що в ареста 33-годишния Данаил Стефанов - Дъндито, третия обвиняем за палежа срещу бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Задържаният обаче отказа предложението на съда съпругата му да бъде официално уведомена за взетата мярка.

"Няма нужда да притеснявате жена ми, аз ще й звънна от ареста", обясни Дъндито.. Малко по-рано днес той каза, че няма нищо общо с палежа и бил натопен.

Прокуратурата обаче съобщи, че негово ДНК е открито на местопроизшествието. Прокурор Таня Шулева обясни, че става дума за ДНК материал, открит върху връзка за обувки, с която е било завързано шише, пълно със запалитечна течност, открито пред входната врата на фоторепорера, предава 24 часа.

Представителят на държавното обвинение уточни, че по време на разследването са проверявани множество лица, но до Стефанов е било достигнато лесно след откриването на ДНК, тъй като той е имал предишни осъдителни присъди.

Дъндито бе арестуван последен, а миналата седмица бяха задържани Румен Янакиев и Петър Биберов - Кюфтето. Според разследващите Данаил и Румен са директните извършители на палежа, а Биберов - поръчител. Прокуратурата разполага с трима анонимни свидетели, които уличили Биберов в поръчителство.

Атаката срещу фоторепортера бе през нощта на 14 октомври, когато бе подпалена автомобилна гума пред входната врата на жилището му. Пожарът нанесе сериозни щети на целия вход в блока, изгоря ел. табло с 27 електромера. Две седмици преди палежа Биберов се призна за виновен, че е ударил фоторепортера Пенков през ноември, м.г., докато снимал щети от пожар в заведение в Морската градина. Той бе осъден на пробация, но журналистът се закани, че ще заведе граждански иск от 50 000 лв. срещу Биберов. Очаква се в 15,15 ч. районният съд в Бургас да се произнесе дали оставя Стефанов в ареста.