Дилърът Тодор Рудов е задържан при операция на Криминална полиция Пловдив.  

"Иззети са  75 000 фалшиви евро в банкноти от 200 евро, съобщи днес Николай Кирков, началник на Криминална полиция в Пловдив. Спецакцията е  проведена в петък в Пловдив и Пазарджик. Задържани са пловдивчаните  Тодор Рудов /53/, Тодор Василев /51/ и Петър Иванов /51/ от Пазарджик.  

Първите двама са с дебели криминални досиета за разпространение на наркотици и кражби. Пазарджиклията е чисто съдебно минало.

При претърсване на техен автомобил в Пловдив са били намерени и иззети 35 600 евро , а от търговско помещение в Пазарджик са иззети още 39 400 евро. Предполага се, че качеството на банкнотите е добро, очакват се експертизите, каза Николай Кирков. Преди да бъдат задържани, двамата пловдивчани извършили взломна кражба, като откраднали каса със 7200 лева и документи в нея, от село Плодовитово, Чирпанско.

И тримата са с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Случаят нe e свързан  с разкритата снощи печатница за фалшиви документи, уточниха от полицията.

През 2003 година Рудов бе задържан с хероин и осъден на 6 години затвор. През 2005 година тя бе потвърдена от ВКС и влезе в сила. 

Ето и какво казаха на брифинг в полицията по повод разбитата печатница директорът на отдел „Криминална полиция” към МВР-Пловдив Николай Кирков и районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова: 


TrafficNews.bg