Двама 19-годишни пловдивчани са задържани при опит да осуетят полицейска проверка. Към 20.00 часа във вторник в жк “Тракия” служители от Пето РУ предприели проверка на паркиран край жилищна кооперация лек автомобил. В автомобила се намирали двама младежи.

При вида на униформените пътникът изхвърлил навън пакет със съмнително съдържание. Водачът пък потеглил с колата, минавайки през крака на единия от полицаите. Автомобилът бил заграден и спрян, а двамата му пътници задържани и отведени в районното управление.

Справка в полицейския регистър сочи, че и шофьорът и неговият спътник са 19-годишни пловдивчани, които отпреди са познати на органите на реда. Извършена е експертиза на изхвърления от колата пакет. Тя е показала, че става дума за марихуана с общо тегло 0,540 грама.

На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Случаят е докладван в прокуратурата. Возещият се в автомобила младеж е задържан за едно денонощие, а с постановление на прокуратурата, мярката за задържане на шофьора е удължена до 72 часа.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg