Общо десет души са арестувани при полицейска акция в София. От МВР съобщиха, че операцията е за задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

В момента тече обиск в къщата на Мила Георгиева - осиновена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, съобщава Нова. Това е част от мащабната операция на прокуратурата и полицията срещу организирана престъпна група за поръчкови убийства и наркотрафик. Тя се извършва на 11 адреса в София. В специализираната акция участват 200 служители на Апелативната специализирана прокуратура, „Криминална полиция” и жандармерията.

Георгиева живее в къщата със сина си, тя е разведена. Току-що пристигна адвокатът й, разследващите са още вътре в дома й.

Мила Георгиева не за първи път влиза в криминалните хроники. През 2012 година тя бе обвинена . като ръководител на организирана престъпна група заедно с Иван Георгиев  Танев- Универсалния,  създадена за престъпления срещу данъчната система.

 В периода 2009-2012 г. групата на синът на бившият земеделски министър Георги Танев- Иван Танев и Мила Георгиева ударно източвали ДДС от държавния бюджет чрез фиктивни сделки с месо, захар, олио и други стоки от първа необходимост. Заради Универсалния пострадали десетки  бизнесмени, чиито фирми фалирали заради контрабандната схема.

Към момента делото все още се работи от спецпрокуратурата, а Танев е издирван от Интерпол с червена бюлетина. Георгиева временно бе задържана по-късно, след като се завърна в България от чужбина, а след това бе освободена.

Синът й Мартин пък е известен в кв. "Бояна" с прозвищата Джи-то, Г-то, Белия и е свързван с наркоразпространение. Те живеят на ул. "Владимир Димитров-Майстора" в луксозния квартал.

Мартин Георгиев, познат с прякора си Мартин Джито, навлиза ударно в търговията с дрога благодарение на контактите на майка му Мила с мафиотския бос Златко Баретата.

Баретата е предоставил разработената си схема за продажба на наркотици на внука на Христо Кулишев, а в ъндърграунда се мълви, че Златомир е кръстник на буйния милионерски наследник.

Въпреки грандиозната измама Мила Георгиева излезе от ареста, а отскоро тихомълком е отпаднала и мярката й за неотклонение „домашен арест“. Доведената щерка на Христо Кулишев продължава да се занимава с митнически афери, като в бизнеса е въвлечена и сестрата на Златко Баретата. Що се отнася до Мартин Джито, то той отскоро се движи в брониран „Мерцедес“ S класа, купен от майка му за 600 000 лева. Той обитава огромно имение в квартал „Бояна“, ситуирано точно зад ресторант „Чепишев“. Според мълвата в ъндърграунда Мартин се вижда с доведения си чичо Максим, който е законен син на митничаря Христо Кулишев.

 Бащата на Мила Георгиева – Христо Кулишев, е дългогодишен кадър на митниците, като е техен началник от 1992 до 1997 г. при кабинетите "Беров" и "Виденов", както и в края на мандата на тройната коалиция.

Контрабандният бос Иван Танев – Универсалния, който е издирван от Интерпол заради източени над 60 милиона лева от ДДС изчезна преди да бъде изправен пред съда и според запознати живее в Дубай. Освен в криминалните, той бе герой и в светските хроники заради 3-годишната си връзка с варненската фурия Зара. Аферата между двамата обаче приключи в началото на миналата година, както твърдят жълтите хроники- в  в 7-звездния хотел „Бурж ал Араб“ в Дубай. Манекенката обаче не не била валат- твърдят, че е прибрала близо милион евро от бившия си любовник.

TrafficNews.bg