Дядото, който убил жестоко свой съсед във Варна, се оказа бащата на кмета на Кранево Румен Николов. Това съобщи БЛИЦ, позовавайки се на двама независими източници. Припомняме, че данни за престъплението бяха изнесени по-рано днес от заместик главния прокурор Иван Гешев. 

По неофициална информация трупът е бил разчленен, като липсват единият му крак и едната му ръка. Твърди се също, че в момента разследващите проверяват другия син на 91-годишния обвиняем, който е полицай. 

Според една от версиите близък на 91-годишния убиец е помогнал за транспортирането на тленните останки на жертвата, както и за прикриване на следите от престъплението. 

По данни на прокуратурата, причината е ескалиращ във времето конфликт между двама съседи. При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в гората между Генерал Кантарджиево и Орешак, където е открит от полицията. 

91-годишният мъж има двама сина. Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор по делото да прецени каква мярка за неотклонение е подходяща за него. Според експертизата за психичното му състояние той страда от старческа деменция, но е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност.  

91-годишен дядо - задържан за убийство! Нападнал съседа си с винкелРазкрито е и второ убийство, станало в петък във варненския квартал "Аспарухово"