75-годишният Стефан Говедарски от Раковски остава с мярка неотклонение "домашен арест". Това стана ясно, след като Пловдивският апелативен съд не уважи протеста на прокуратурата за по-тежка мярка.  

Срещу Говедарски е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на негов съгражданин, станало на 2 октомври 2018 г, а по закон наказанието за това престъпление е затвор от 10 до 20 години.

Според съда, от приложените доказателства може да се направи обосновано предположение, че Говедарски е извършил престъплението, в което е обвинен. По време на съдебното заседание на предишната инстанция стана ясно, че след скандала с другия животновъд,  Говедарски е изпразнил цял пълнител в гърба на жертвата си. След това се прибрал и сменил пълнителя. 

Обвиняемият, който е в напреднала възраст, до настоящия момент не е осъждан. Има добри характеристични данни. 

Освен това здравословното му състояние е влошено в значителна степен, тъй като той има тежки сърдечни и белодробни заболявания. 

Съдът прие, че съществува конкретна опасност Говедарски да извърши престъпление спрямо пострадалия, но прецени, че тази опасност не е интензивна до степен да обоснове задържане под стража, доколкото обвиняемият е демонстрирал искрено разкаяние след деянието, а и посегателството е било провокирано от предходно предизвикателно поведение на пострадалия. Така че споменатата опасност би могла успешно да се отстрани посредством мярката за неотклонение „домашен арест“.  

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.