Два сблъсъка е имало между 34-годишния Димитър Димитров и жертвата му Иван Попов - "Костов" преди убийството на 15 ноември. На 14 ноември Димитър е бил пребит от "Костов" с чук, като 33-годишния лидер на престъпна група го е налагал по най-болното място - бъбреците. Димитър е с тежко заболяване от дете и в момента е само с един бъбрек, който е трансплантиран. Донор е била майка му. Час преди убийството е имало ново спречкване.

"Костов" и няколко от момчетата му налетели на Димитър, който заедно с аверите му Стойчо и Недялко бил в автомобил близо до сградата на общината, съобщава 24 часа. Групата на Костов ги понатупала и им прибрала телефоните.

Ще пледирам за убийство при привишаване пределите на неизбежната отбрана, Димитър и приятелите му са отишли в "Омара", за да си вземат телефоните, не е имал намерение да убива никого, но Иван Попов веднага е извадил нож, заяви адвокат Благой Потеров, който е поел защитата на Димитров. Той заяви, че не е информиран на каква основа е враждата между клиента му и убития.

В момента Димитров е привлечен като обвиняем по най-тежкия член от закона - за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина. Прокуратурата е внесла искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Още за убийството и задържането на Димитров четете ТУК

TrafficNews.bg