Делото срещу банда крадци - гастрольори, задигнали 5 луксозни автомобила, може да започне отново, стана ясно днес в съда. Причината е, че съдебният заседател Нели Бонева, която е била в състава, гледал делото до този момент, е преместена в Окръжен съд - Пловдив и е назначена в друг състав. Сега тя ще трябва да реши в кой състав да остане. Ако обаче избере делото в Окръжен съд, процесът в Районен ще трябва да започне отначало. 

На предишно заседание двама от гастролиращата банда автокрадци от Перник и Радомир - Ясен Крумов и Росен Михайлов, признаха вината си и заявиха, че  ще платят на собствениците им задигнатите автомобили и ще сключат споразумение с прокуратурата. Антон Каменов и Бисер Петров отказаха да сключат споразумение и поискаха делото да върви по общия ред. Четиримата подсъдими са обвинени, че за времето от 30 май до 2 септември 2016-а са откраднали два автомобила „Ауди А6“, „БМВ 320Д“, „Мерцедес ML 320“, още един „Мерцедес“,  „Фолксваген Туран“ и „Фолксваген Голф“. Направили опит да задигнат  и „Мерцедес ML 320“. Общата стойност на откраднатите коли е 93 298 лв. 

Според прокуратурата тартор на бандата е 29-годишният Антон Каменов, който имал хале за търговия с авточасти в Радомир. Преди 2 години той привлякъл Ясен Крумов, Бисер Петров и Росен Михайлов, за да "зареждат" склада с части. Четиримата извършвали кражбите в Пловдив в различни конфигурации, като единственият замесен във всичките случаи е Антон Каменов. Откраднатите коли били закарвани до различни паркинги и междублокови пространства в Перник и района, където били разкомплектовани и част от тях продадени.