10 000 лева е плячката на килъра, който снощи разстреля пловдивския чейнчаджия Стефан Техов - Даскала. 60-годишният мъж бе убит пред дома си на бул. "Шести септември" 10А. Предполага се , че убиецът го е чакал в засада, нападнал го и го прострелял със собствения му пистолет. Техов е прострелян в тялото и главата, като вторият куршум е бил смъртоносен. 

Тялото на сарафина е открито от случаен минувач, вероятно минути след разстрела. Той се е обадил на тел.112 в 20 .50 часа. Екип на TrafficNews.bg снощи бе първи на мястото на трагедията.

Днес на местопрестъплението бе направен повторен оглед, джипът на жертвата е откаран за обиск в полицията. Криминалистите вероятно проверяват и версията убиецът да е пътувал заедно с Техов и двамата да се познават. Чийнчбюрото на Главната, днес също бе запечатано. То носи името Тийчърс, като Техов е използвал английската версия на прякора си. Преди да влезе в бизнеса с обмяна на валута, мъжът е бил учител по физическо възпитание.  

Освен пачката с парите, убиецът е взел и двата телефона на чейнчаджията. Още снощи полицаи от Второ районно бяха забелязани да претърсват кофите за смет , като вероятно са търсили оръжието , с което е извършено престъплението и телефоните. 

Полицаи разпитват ученици от Спортното училище, което е в съседство , като търсят евентуални свидетели. 

TrafficNews.bg