Дърт извратеняк вилнее в столичния автобус 280, опипвайки и търкайки се в малолетни дечица, научи репортер на "България Днес". Педофилът бил арестуван след спецакция на столичните полицаи, но броени дни след това е пуснат на свобода срещу скромните 100 лв. гаранция. На 16 декември прокуратурата е повдигнала обвинение на 65-годишния Атанас Щърбев от София за блудство с малолетно момиченце.

Часове след това магистратите преценили, че извратенякът не е обществено опасен и го пуснали от кауша да се прибере по живо и здраво с градския транспорт. Според данни от разследването дядката налита на момичета от 12 до 15 години, като ги приклещва към задната част на транспортното средство и там в навалицата започва да ги опипва и да се отърква у тях, пише България Днес.

Столичните ченгета с възмущение заявиха, че след като съдът го е пуснал, те не могат да направят нищо друго, освен да предупредят гражданите.

"Нямам думи. Предприемаме операция, залавяме го в крачка, а след това той вади 100 лв. и отново се отправя към автобуса", коментира полицай, помолил за анонимност. Властите тръгват по горещите следи на изрода в началото на месеца.

Момиченце на 13 години чака на спирка "Плиска" градския транспорт, за да се прибере вкъщи. Пристига автобус 280 и тя се качва по посока Студентски град. Малко след завоя на кръговото на 4-ти км седмокласничката усеща, че някой напористо я натиска.

Детенцето си мисли, че заради навалицата просто хората се блъскат един в друг. Неприятният допир се усилва и момиченцето се обръща да види какво става. Тогава с отвращение вижда изкривената физиономия на дъртия педофил, който е разкопчал ципа на панталоните си, търка се в нея и я опипва.

В първия момент детето не може да осъзнае какво точно се случва. Мъжът се усеща и веднага слиза на следващата спирка.

Опетненото момиче се прибира у дома и със сълзи на очи разказва какво е преживяла. Побеснял до полуда, баща й пали веднага колата и отива в Първо РПУ. Детенцето е разпитано от полицаи в присъствието на психолог. Изготвен е фоторобот и е сформирана оперативна група. Ченгетата започват да дебнат по спирките на една от най-натоварените линии на градския транспорт.

След няколко дни двама цивилни полицаи се качват на автобуса от бившия хотел "Плиска". Те забелязват възрастен мъж да се навърта около група ученици. Профилът на мъжа подозрително прилича на този от описанието. На следващата спирка той е свален с окачени белезници. Момиченцето е извикано в участъка, където разпознава гнусния извратеняк.

Развръзката би била щастлива, ако той не беше пуснат на свобода само два дни след задържането си. Въпреки повдигнатото обвинение хората са на мнение, че изродът ще се отърве безнаказано. Подобен случай се разигра и в Русе преди месец. Местен педофил бе заловен, докато онанира на метър разстояние от малолетни момичета.

Ченгетата отново своевременно го арестуваха, но магистратите му дадоха 1 година условно, и то за хулиганство.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg