"Да бягаме от Африка!", това умолявала Наталия Гуркова съпруга си Джордже Михалевич дни преди да бъде убит в Бедфордвю, предградие на Йоханесбург, ЮАР. Това твърди сръбското издание "Сърбия Данас", цитирано от 24 часа

Тя се оплаквала на мъжа си, че не се чувствала в сигурност в Южна Африка, където живееше със семейството си в последно време и настоявала двамата да се приберат в България. За последно са ги видели заедно преди няколко дни, след което Гуркова си заминала за София за Седмицата на модата, твърди източник на сръбското издание.

Според "Сърбия Данас" Михалевич бил свързан с Мики Джуричич, осъден на 30 години за убийството на небезизвестния Желко Ражнятович-Аркан. Убиецът на Аркан бил убит по същия начин - в кола, спряла на червен светофар. Джордже е роден в Херцег Нови, а местната сръбска общност твърди, че бил уважаван бизнесмен.

Според изданието той имал проблеми, след като скъсал с чешкия мафиот Радован Крейчир, един от найвлиятелните хора от подземния свят в онази част на света, който имал луксозна вила близо до мястото, на което е бил убит Михалевич.