Задържаха изманик, опитaл да изтегли голяма сума пари от сметката на чужденец. 31-годишният мъж имал фалшиво пълномощно, а сумата, която се опитал да присвои е 180 000 лева. Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо мошеника. 
 
Всичко започнало на 24 юли  миналата година, когато обвиняемият Димитър  се снабдил с фалшиво пълномощно, според което бил упълномощен да се разпорежда със сметка на гръцки гражданин в българска банка. Чужденецът държал в нея 180 000 лева. Обвиняемият не познавал гръцкия гражданин. Никой от двамата не бил подписвал пълномощното, което чрез неустановено лице попаднало сред обичайния тип подобни документи, обработвани в банковия клон.
 
На 28 септември измамникът отишъл в клон на банката, където била сметката на чужденеца. Той подал заявка за теглене на сумата, като написал, че е пълномощник на титуляря.

Оказало се, че гръцкият гражданин никога не е издавал пълномощно на Димитър , нито го познавал. Обвиняемият бил задържан от служители на МВР. При извършен обиск в жилището му били открити около 2 грама марихуана и 0,314 грама амфетамини, предназначени за разпространение.
 
Разпитани са свидетели и са извършени  множество експертизи.