Чужд почерк в тефтерчето на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, установи назначената от спецсъда графологична експертиза.

Написаното от неизвестен автор в тефтерчето са именно онези цифри, които според разследващите е пресмятане на квадратурата на строежите на Ваклин, заради които се твърди, че Иванчева му е поискала подкуп от 500 000 евро, от които той дал на сочения за посредник в схемата (и бивш кмет на район Младост) Петко Дюлгеров първа вноска от белязани 70 000 евро.

Припомняме, че Иванчева, бившата и заместничка Биляна Петрова и екскметът на столичния квартал Петко Дюлгеров са подсъдими за подкуп, взет от строителния предприемач Александър Ваклин.

Изслушаха СРС-тата по делото „Иванчева”, имало разминавания със сваленото на хартияПрокуратурата иска да се изслушат целите записи, а не отделни фрагменти

Чуждият почерк в тефтерчето, което минаваше за част от основните доказателства срещу Иванчева, обаче може да го компрометира.

Интересното в случая обаче е, че до момента вещото лице изготвило експертизата не е изследвало на кого е почерка.

Освен това от прокуратурата стана ясно, че за момента не се и изисква да се разбере кой е авторът на тези "сметки".

Иванчева пък обясни, че тефтерчето е било от тези на Столичната община и е било ново. Според нея е възможно то и да е подменено или просто да е объркано и да не е нейното.

От прокуратурата обясниха, че само тези "сметки" не са написани от Иванчева. Според нея обаче в тефтерчето няма нейн почерк.