Делото "Иванчева" с прочит на специалните разузнавателни средства. По искане на Биляна Петрова, част от записите бяха изслушани отново, защото имало разминаване между запис и свалено на хартия.

Части от телефонни разговори чуха подсъдимите. По тяхно искане, защото намирали неясноти и откровени разминавания между запис и свален текст. Според прокуратурата, не отделни фрагменти, а целите СРС-та трябвало да бъдат изслушани. В противен случай имало опасност да бъдат извадени от контекста на разговора.

"Наистина не се чува кой знае толкова добре. По-скоро колегите коректно са изготвили вещестените доказателствени средства са записали като "не се разбира", вместо да внушават определени факти, които не се чуват в определения запис. Но нищо в смисъла на записите не е записано превратно или неясно", обясни пред Bulgaria ON AIR наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.
В записите ясно се чува недоволството на бизнесмена Александър Ваклин, който се оплаква на Петко Дюлгеров, че бил оставен като "пионерче", да чака час и половина пред кабинета на Иванчева.

"За такива пари по-добре да променим закона. Нямам никакво доверие, че този човек няма да ме изпържи", жалва се още инвеститорът.

"Понякога една дума, и даже не само една дума, а определена интонация може да промени смисъла на това, което е казано. Не изпадаме в някакви задребнявания, защото виждате, че практически, желанието на прокуратурата беше да се слуша от А до Я всички специални разузнавателни средства, което практически означава месеци заседание по този изключително тежък съдебен процес", обясни адвокатът на Иванчева Димитър Марковски.

Освен нетърпението на Александър Ваклин преписката му да бъде придвижена максимално бързо, на записите се чува и разговор, в който той уверява Дюлгеров, че ще представи на чуждестранните си инвеститори подкупа като пари за консултации.
"Аз идвам, давам ти ги и ти ги даваш на тия тъпанарки" е част от фразите, използвани от строителния предприемач.

Иванчева и Петрова окончателно остават под домашен арестДвете твърдят, че има сериозни неточности в записите по делото