По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража четирима от нападателите, посегнали на полицейски екипи в Сливен. Инцидентът стана на 18 октомври, когато полицаите са реагирали на сигнал за силна музика в ромския квартал "Надежда" в града.

Йонко Демирев, Симеон Борисов, Ангел Демирев и Антон Илиев са обвинени за това, че на 18.10.2018 г. в Сливен извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители.

Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Демирев и Ангел Демирев и отвеждането в полицейското управление на Ангел Демирев. 

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че четиримата са извършили престъпленията, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.