Подсъдимите Люцкан Люцканов  на 50 години , Кольо Парушев, на 40 години, Илиян Мерданчев  на 38 години  и 17 годишният Наско, всички от Горна Оряховица, бяха признати за виновни за това, че в съучастие в периода от 10 август 2015 г. до 12 август 2015 г. в Асеновград и  Пловдив, с цел да набавят за себе си и другиго имотна облага са направили два опита за измама в условията на продължавано престъпление -  спрямо 37-годишна асеновградчанка в размер на 5 000 лева, и спрямо 78-годишна пловдивчанка в размер на 8 000 лева .

Люцкан Люцканов е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. До момента той е осъждан 9 пъти, като първата му присъда е от 1983 г. за нанасяне на телесна повреда, а последната е от 2010 г. за избягване на плащане на данъчни задължения. Излязъл е от затвора на 18 февруари 2011 г.

Кольо Парушев е осъден на две години лишаване от свобода условно с 4 г. изпитателен срок.

Илиян Мерданчев е осъден две години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Непълнолетният  Наско е осъден на шест месеца лишаване от свобода с 1 година изпитателен срок.

Четиримата в различни комбинации се обаждали на двете пострадали по телефона, като им съобщили, че техен близък е пострадал при катастрофа, спешно се нуждае от операция, поради което трябва незабавно да предадат парите за хирургическата интервенция.

Четиримата са признали вината си и фактите по извършеното престъпление. Присъдата е произнесена след споразумение между прокуратурата и защитниците на подсъдимите, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

Още новини ТУК

tns.bg