Четирима мъже от "Столипиново" са обвинени по член 270 от Наказателния кодекс за това, че са  попречили на на орган на властта да изпълни задълженията си. Инцидентът е станал на 11 октомври в гетото.  

Чакър е бил обявен за държавно издирване, заради серия кражби от автомобили. Когато полицейски патрул от 6 районно отишъл на адреса, братът на Расим - Евгени,  племеникът му Иван Рангелов и чичо му Наско Чакъров скочили да се карат с униформените.  Расим драснал да бяга, а на място пристигнала група от десетина роми, които предложили съдействие на полицаите, тъй като ги познавали отдавна.

На място пристигнали три патрулни автомобила и полицаите задържали Иван Рангелов. В последствие са арестувани Евгени и Наско Чакърови, а Расим се предал в полицията и е отведен с конвой в Търговище, където е задържан под стража по следствено дело на местната прокуратура.

Няма нападнати полицаи при ареста на крадеца Расим Чакър в квартал "Столипиново", коментираха за TrafficNews.bg от Областна дирекция "Полиция" .

Расим Чакър е дребен крадец, който се е специализирал в разбиване и обиране на автомобили. Живее заедно с десетина свой близки в гетото, близо до кръстовището на улиците "Крайна" и "Калина".

Делото срещу четиримата се води по бързото производство.  Наканаието по член 270 е  лишаване от свобода три месеца или глоба до три хиляди лева.

TrafficNews.bg