Дело за убийство на възрастен мъж от врачанския кв. Бистрец преди 4 години тръгва отначало. Преди година съдът постанови по 17 години затвор за Радка и Красимир Върбанови, обвинени в убийството на 83-годишния си баща Асен. Третият подсъдим Валери Трифонов, съпруг на Радка, получи 2 години условно заради това, че е спомогнал престъплението да бъде прикрито.

Софийският апелативен съд обаче върна делото за доразследване с мотива, че са необходими повече доказателства, свързващи подсъдимата Радка с престъплението, за което е обвинена, съобщава 24 часа. Врачанската окръжна прокуратура вече е готова с ново обвинение срещу брата и сестрата и делото ще бъде подновено в средата на март.

Случаят нашумя през 2012 г. след като възникна съмнение в естествената смърт на 83-годишният Асен Върбанов от врачанския кв. Бистрец. След поисканата от прокуратурата есхумация, съдебната експертиза доказа, че дядото е бил убит след скандал за получени пари от продажба на наследствени имоти.

Ударите по тялото причинили множество счупвания на 83-годишния мъж, което довело до бавната му и мъчителна смърт. Радка и Красимир инсценирали, че намерили баща си починал 2 дни след убийството, а след това извадили документ за смърт и направили скромно погребение за пред съседите.

Още новини четете ТУК

TNS.bg