Разочарование. Това изпитват близките на баща и син Ботеви, разстреляни жестоко от братовчед си. Последният - Йордан Таков преди дни получи своята присъда. Той бе признат за виновен и наказан с 20 години затвор. Именно тази присъда разочарова близките на жертвите.

Те, в лицето на своите представители настояваха за доживотен затвор. Интересен бе фактът, че представителят на държавното обвинение поиска 20 години затвор, а не доживотен такъв. Точно това близките на Ботеви очакваха от прокурора. Разбира се, очаквана бе тезата на защитата, които отново интерпретираха фактите и доказателствата около неизбежната отбрана.

Съдът реши: 20 години затвор за Таков, който извърши убийството на баща и син БотевиПодсъдимият трябва да заплати обезщетения в размер над половин милион лева

Хладнокръвен през цялото време, Таков очакваше оправдателна присъда. Именно поради това той ще обжалва наказанието си, научи наш репортер. Близките на Васил и Христо също няма да оставят нещата така. Те ще се борят докрай за максимално наказание спрямо Таков. Медията ни научи още, че всеки един от наследниците ще депозира жалба пред Апелативен съд, с която да атакува присъдата на първа инстанция.

Припомняме, че на 26 ноември Йордан Таков застреля с пистолет Макаров съдружника си Христо Ботев /32/ и баща му Васил Ботев /51/. След извършването на убийството мъжът направи самопризнания, като е заявил, че е действал при самоотбрана.

За първи път: Йордан Таков проговори за двойното убийство на баща и син Ботеви в КършиякаТой продължава да твърди, че е жертвата и се е защитавал

Според държавното обвинение обаче, Таков е действал с умисъл. По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи.

Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата. В началото на февруари е била изготвена балистичната експертиза. Заключението на вещите лица е, че не се касае за безразборна стрелба в хаос, както Таков е заявил по време на един от разпитите си.

Двойният убиец Йордан Таков не признава вина, близките на баща и син Ботеви искат 1,5 милионаНай-близките на убитите са в съдебната зала

Прокуратурата: Йордан Таков не се е отбранявал, разстрелял хладнокръвно братовчедите си БотевиТой вече е с официално обвинение

С 5 куршума Йордан Таков е убил братовчедите си Ботеви в ГагаринЕдиният е попаднал в тила на Христо