Един от популярните бизнесмени в Пиринско Валентин Костадинов-Цирката катастрофира с джипа си на АМ „Струма”. Инцидентът стана малко преди полунощ на новооткритата отсечка от магистралата преди петричкото село Генерал Тодоров, съобщава struma.bg. Валентин Костадинов пътувал с джипа си, но внезапно пред него изскочил камион. Въпреки опитите му да спре последвал жесток удар. Вследствие на сблъсъка борда на товарния автомобил се чупи, а превозваното в него грозде залива пътното платно.

Според един от шофьорите, пътуващи в камиона Цирката се е движел с 200 км/ч и само щастлива случайност е спасила живота му и е предотвратила поредната трагедия на пътя.

На място веднага са пристигнали екипи на Спешен център, полицията и пожарната. Валентин Костадинов е транспортиран в петричката болница за установяване на травмите.

Джипа и камиона са се движели от Кулата към Сандански. Камионът е бил с крайна дестинация София, където трябвало да разтовари стоката.

Повече от час след зрелищната катастрофа служители на пътното почистваха пътя от разпиляното над един тон грозде и стотиците пластмасови касетки.