64-годишният дългогодишен наемател на подземния паркинг на Областна администрация в Бургас - Стефан Стефанов, е опитал да си направи сепуку с 35-сантиметров ритуален нож. Това пише Флагман.бг, позовавайки се на свой източник. Оръжието е иззето и се намира в Криминална полиция.

Изпадналият в тежка депресия бизнесмен използвал удълженото хладно оръжие, наподобяващо т. нар. „танто” с което японските самураи са слагали край на живота си. Рано тази сутрин бургазлията отишъл в подземния гараж, намиращ се в центъра на града, изгонил охраната и забил острието два пръста под пъпа си. Опитал да направи разрез нагоре, както е японският ритуал, но застенал от болка.

Пазачът отвън чул стоновете на шефа си и веднага се обадил на 112. Заедно с линейката дошли и полицаите. Било около 9 ч. Плувналият в локва кръв бургазлия все още бил в съзнание и стенел от болка със забития в корема нож. Стефанов е откаран в интензивно отделение в МБАЛ-Бургас, където веднага е опериран. Хирургическата интервенция е била успешна и в момента той се намира в „Реанимация”.

Спасило го е това, че острието не е разкъсало важни вътрешни органи. Има опасност за живота му, тъй като е загубил много кръв, съобщиха от лечебното заведение. Буквалният превод на думата „сепуку" от японски език означава рязане на корема. В миналото самураите са слагали по този начин край на живота си, за да запазят своята чест.

Още новини четете ТУК

TNS.bg