Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишната Наталия Р., бивш изпълнителен директор на куриерска фирма. Жената е обвинена в длъжностно присвояване.

В периода от 11 май 2011 г. до 27 февруари 2013 г. в Пловдив, в качеството си на регионален директор на търговско акционерно дружество в Пловдив, тя е присвоила 51 000 лева, собственост на дружеството. Те са й били връчени за пазене и управление.

Дружеството е извършвало куриерски услуги. По делото е установено, че бившата директорка е прибирала в джоба си сумата по четири механизма. 

При първия механизъм обвиняемата завишавала сумите на наложени платежи, без да има разходооправдателни документи за това. При втория правила техническа грешка в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни. Третият й метод бил да завишава сумите на наложените платежи, което касаело приходите и разходите в друг офис в  Пловдив. Четвъртият механизъм бил да намалява началното салдо в справка „Дневен отчет".

Като регионален директор Наталия Р. е разполагала с права да тегли суми от банковите сметки на дружеството и да ги внася за покриване на текущите разходи. Тя имала право и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. За извършените разплащания тя съставяла справка „Дневен отчет" в края на всеки работен ден, в който отразявала данните за касовите приходи и разходи в офиса.

Събраните доказателства сочат, че обвиняемата е имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.

Разпитана хода в разследването обвиняемата не се е признала за виновна. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg