Жител на Костенец, който преди години е бил близък с убитата фризьорка Милена Шишкова, е отказал полицейска охрана, научи TrafficNews.   Васил, известен повече с прякора Пантуди, се смяташе за един от застрашените от заподозрения убиец Стоян Зайков-Чане. 

Причината е, че според местните жители Чане често е проявявал ревност спрямо мъжете, с които Милена е имала връзки преди.  Затова Васил бил сред първите хора, на които полицията е предложила защита, докато не бъде открит и задържан Зайков. Той обаче заявил, че няма от какво да се страхува и е отказал охраната.

На десетия ден от издирването на Чане стана ясно, че откритото в събота скривалище край Костенец не е ползвано от него, а от друг местен жител, който бил известен бракониер. 

Trafficnews откри и имот, в който преди години Стоян се криел от полицията след поредна кражба. Става въпрос за къща в Горна Василица, който в момента е необитаема и се продава. Според Йорданка, която живее наблизо, Зайков се крил там с месеци. Помагал му собственикът на къщата, който починал.

Намериха скривалище с 3 изхода край Костенец, вътре дрехи и храна!Подозират, че може да е ползвано от заподозрения убиец Зайков, вероятно негова е и откритата ловна пушка, която била разглобена и скрита в кутия