Минимум 15 години наказание се предвижда за четиримата биячи от Раднево, ако се докаже вината им. И четиримата остават в ареста. Съдът прецени, че има опасност да извършат нови престъпления. Беше доказано, че с юмруци и ритници по тялото и главата четиримата са биячите на пострадалите.

Четиримата - Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов, които днес обжалваха мярката за неотклонение “задържане под стража", заявиха, че Калчо заема важна роля в живота на града, затова е задържан. Някой имал интерес от неговото задържане. Освен това съдът е толерирал свидетелските показания на приятелите на пострадалите, а не е взел предвид свидетелските показания на четиримата. по тази причина според тях присъдата е незаконосъобразна.

Стефан от биячите е бил нападнат, бил рязан, бил е бит от тримата. След което са дошли роднините, но не са били 100, както се твърди. Не е имало колове, не е имало бухалки и метални прътове. В противен случай травмите щели да бъдат много по-сериозни.

Според адвоката показанията на приятелите на трите бити момчета са противоречиви.

Припомняме, в залата адвокатът Валентин Димитров поиска нова съдебномедицинска експертиза. Той се позова на интервюта, дадени от пострадалите, в които сами признавали, че травмите не са толкова тежки. В едно от предаванията е имало интервю с медик, който съобщава, че на Николов не е счупена челюстта. В експертизата обаче фигурирало, че има такова счупване. Адвокатът твърди, че експертизата е невярна.

Съдебният състав обаче не уважи искането на адвоката на обвиняемите за нова съдебномедицинска експертиза. Според съдиите лекарят, който е коментирал пред медиите, не е експерт и няма как на базата на интервю да се назначава нова експертиза.

В крайна сметка и четирилата биячи бяха оставени в ареста.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg