Украйна е изпратила искане да бъде екстрадиран българският гражданин Георги Близнаков, който бе задържан с още трима души миналата седмица след нанасянето на побой на Околовръстното шосе в София, съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко, цитира Хоризонт. 

Днес отправих искането до нашите украински държавни структури и посолството на Украйна в България. Мисля, че искането ще стигне до България в рамките на закона. 

Герашченко уточни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани:
Като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна. Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода. 

Георги Близнаков , един от тримата биячи от Околовръстното в София е бил наемник в Украйна. Това става ясно от публикация на сайта на Центъра за изследвания признаците на престъпления срещу националната безопасност на Украйна "Миротворец".  Според сайта, Близнаков е "вземал участие в убийства на граждани на Украйна,  а също така и в опитите срещу военослужещи на Въоръжените сили на Украйна. Занимава се професинолно с кикбокс" .

Близнаков е в ареста заедно с  Христо Христов и  Александър Гечев. Тримата охранители на Ивайло Борисов - Ториното, който е сочен за дясната ръка на Златко Баретата, са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в съучастие и по хулигански подбуди. В сряда те пребиха 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова.