Атанас Червенков - Райфъла, който вече пет години е зад решетките с обвинения за поръчителство за неуспешен опит за убийство и няколко палежа, жали наложената му от Окръжен съд присъда. Днес той, заедно с другите обвиняеми по случая, застанаха пред Апелативен съд.

Припомняме, че в края на миналата година Окръжният съд  се произнесе по делото срещу Райфъла и Веселин Загорски - Тъпото за опит за предумишлено убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за множество умишлени палежи на автомобили, сред които джип и коли на бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му - Татяна. Тогава двамата обвиняеми бяха признати за виновни, като Райфъла получи крайното общо наказание от 13 години, а Весо - Тъпото 12 години. 

По време на заседанието Червенков получи криза и се наложи да бъде повикана линейка. Медиците поставиха инфекции на Райфъла, който твърдеше, че е с бъбречна криза в следствие на заболяване от месеци.

След намесата на Бърза помощ заседанието продължи по същество. Червенков още в началото направи няколко искания към съда. Едно от тях бе делото да се гледа при закрити врати. Подсъдимият дори забрани на медиите да снимат в съдебна зала. Той поиска още отвод на прокуратурата и съдебния състав, тъй като били „предубедени”. Щенията на Райфъла продължиха с това, че един от защитниците му липсва, а той имал нужда от правната му защита.

След кратко съвещание съдебният състав отложи делото за нова дата. Така през октомври, Райфъла отново ще се изправи пред съда.

В края на месец юли Атанас Червенков обжалваше наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Още тогава той подчерта, че е в тежко здравословно състояние. Повикан бе даже специалист нефролог от Александровска болница, който да потвърди твърденията на подсъдимия.

В крайна сметка съдебният състав не се смили над Червенков и потвърдиха задържането му под стража.

Райфъла поиска в санаториум, но се връща в затвораАпелативните магистрати порязаха мераците на бизнесмена