Крадец на кабели бе освободен срещу 400 лева гаранция от Окръжния съд. Димитър Ламбов е бил задържан на 30 юли заедно със съучастника си Стефан Хаджиев, след като били заловени в шахта в ЖР "Тракия". 

Адвокатът на Ламбов Красимир Елдъров поиска обвиняемият да бъде пуснат под домашен арест, тъй като се грижел за съпругата си и трите им деца. Според него въпреки криминалното си минало, мъжът вече бил превъзпитан, защото през последните 6 години не бил посягал на чуждо. Влизането му в шахтата било инцидентно и под влияние на алкохола. "Дори не е ясно чии са тези кабели. Като собственик в протокола е записана фирмата "ДАИКС СОТ". Не отричам вината на Ламбов, но тези безстопанствени кабели изкушават хората" заяви адвокатът в съдебната зала.

Докато изтормозената съпуга на Ламбов кършеше пръсти на последния ред, прокуратурата настояваше той да бъде оставен зад решетките. Съдия Нина Кузманова обаче реши, че няма опасност Димитър да се укрие или да извърши друго престъпление и то пусна да се върне при децата си.

TrafficNews.bg