Въоръжен обир беше извършен посред бял ден в столична детска градина. Непознат мъж изважда нож пред погледа на десет деца и тяхната учителка. 

Инцидентът се разиграва в късния следобед в понеделник вдетска градина „Вълшебство” в квартал „Павлово”, съобщава Нова Телевизия. 

Крадецът се промъква незабелязан в детското заведение и се скрива във физкултурния салон. Малко след него там влиза групата по латино танци - 10 деца и тяхната учителка. Жената забелязва престъпника, скрит зад завесите, и между двамата започва борба. Мъжът я заплашва с нож и побягва с дамската чанта на учителката.

Чувайки писъците на жената, останалите учителки се заключват с децата по стаите до пристигане на полицията.

Нападнатата учителка все още е в шок от случилото се. Извършителят на престъплението все още се издирва, казаха от 6-то РПУ за Нова.

В градината няма жива охрана. Единствената защита е входната врата, която се отваря с код. С него разполага както персоналът, така и родителите. Обири обаче е имало и друг път.

 От Столичната община обясниха, че има пропуски в охраната. В конкретния случай една от учителките е оставила външната врата отключена. В градината има осигурено видеонаблюдение, а кадрите от камерите вече са предадени на полицията.Общината излиза и с препоръка да се назначи и жива охрана на "Вълшебство". 

Снимката е илюстративна

Още новини ТУК

TrafficNews.bg