Часове наред бежанците, открити в бус край Пловдив, са пътували натъпкани като сардини. Мъжете на възраст между 20 и 20 години по чудо не са се задушили в каросерията. Те са били буквално един върху друг, без въздух и храна.

Припомняме, че 41 са нелегалните мигранти, открити в микробус на АМ "Тракия". Около 7:00 часа тази сутрин полицейски патрул се натъкнал на шофьор, който се опитвал да подмени спукана гума на "Пежо Боксер". При проверка в товарната част на автомобила били открити 38 чужденци, а на предната - още трима. Самият шофьор ги определил като бежанци. 

Установено е, че 40 от нелегалните мигранти са от Афганистан, а един - от Йордания. Всички са във видимо добро здравословно състояние.  

Спукана гума "издала" шофьора, превозвал 41 бежанци в бус на АМ "Тракия"Двама сирийци открити в ремарке на камион в Куклен

Водачът е задържан за срок от 24 часа. Той е на 39 години, криминално проявен. По първоначални данни  той е направил самопризнания, като е обяснил, че е взел мигрантите от къща в село в общ. Свиленград. Уговорката е била да ги транспортира до бензиностанция в близост до гр. София срещу заплащане.

По случая се води досъдебно производство. Наказанието, което предвижда законът, е от 1 до 6 години затвор и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Тепърва ще се изяснява как групата е преминала границата и дали има други участници в схемата.