Нова година на плажа и десетдневна ваканция на тропически остров в сърцето на Индонезийския архипелаг. Така карловският бизнесмен Ганьо Николов - Бенгъна и приятелите му са планирали да посрещнат новата 2015 година. Късметът обаче е част от всеки план, а в случая късметът е изневерил на предприемачите. Тримата бяха задържани преди десет дни по обвинение , че са са търгували с крадени автомобили.
Николов и съучастниците му са обвинени за кражба на пет суперлуксозни автомобили. Полицията конфискува две БМВ-та Х5,  Ауди А6 и Мини Купър Кънтримен. Автомобилите са на стойност между 30 и 100 хиляди лева. Те били с пренабити номера и са купени от хора от обкръжението на бизнесмените. 
Всички автомобили са били регистрирани. Според запознати регистрациите са направени в Стара Загора. 

Арестът на  Бенгъна и компания изненада карловци, които от години са наясно с незаконните схеми. Мнозина си задават въпроса защо след като всички имат печеливш законен бизнес се занимават с това, а обясненията са разнообразни. 

Факт е, че никой от замесените в схемата не е очаквал подобен развой на нещата, защото още преди два месеца те са си направили резервации за пътешествие до остров Бали заедно с нежните си половинки.

Къде ще бъдат обвиняемите на Нова година , ще реши на 23 декември Окръжния съд. В петък магистратите отложиха делото за мярката им, тъй като адвокатите на един от съучастниците не се явиха, тъй като заминали за Франция. Двамата отнесоха по 500 лева глоба за неуважение към съда. 

TrafficNews.bg