16-годишният ученик, който в петък бе нападнат и намушкан три пъти с нож в центъра на София, е опериран в "Пирогов", състоянието му е стабилизирано и е настанен за лечение в детското отделение. Това разказа пред bTV баща му Иво Вълков.

Нападението е станал в късния следобед в последния работен ден от седмицата на улица "Пиротска" в района на 18-то СУ. Кристиан и още едно момче са атакувани след размяна на реплики с трима души. По думите на бащата двама от тях са бежанци, а един български гражданин. Скандалът е избухнал заради момиче от училището, което е било ударено от един от тримата нападатели.

"Нападат сина ми и негови приятели. Те са момичета и момчета от квартала, около десетина деца. Това става пред магазин до училището. След спречкването се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, който е за сандвичи, единият прескача бара и взима нож", разказа Иво Вълков.

Собственикът на магазина се е опитал да вземе оръжието, но не е успял. След това тримата започват да гонят компанията на сина на Вълков.

"Догонват ги и започва ръкомахане с ножа по всички. Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Кристиан е наръган три пъти в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост. Третият нападател - българският гражданин, по информация се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци", добави бащата.

Кристиан е опериран, а другото момче е прегледано и освободено за домашно лечение.

Екипът на bTV направи проверка и бе потвърдено, че става въпрос за племенник на Нидал Алгафари. Версията на семейството му обаче е, че той се е опитал да спре човека с ножа. Тъй като не е установен като извършител е бил освободен от полицията.

"По моя информация той не е държал ножа, но може би е бил най-агресивният. След нанесения побой синът ми е намушкан в гърдите и отстрани в корема. Ахмад Алгафари вижда къде му е раната и започва да го удря с юмруци там, без да спира. Това са разказите на свидетели, които са дали показания", допълва Иво Вълков.

Показания са дали повече от 10 души. Нидал Алгафари също е забелязан пред Трето районно управление, каза още родителят на Кристиан. На сутринта Ахмад Алгафари е освободен. Според Иво Вълков обаче вече има опит за прикриване на истината, тъй като се съобщава само за двама задържани.