Пореден случай на агресия във варненско училище. През седмицата обществеността беше взривена от новината, че баща е пребил съученик на своя син.

На 2 декември шестокласникът Ивелин се прибира от училище, когато бащата на негов съученик изненадващо го напада.

„На улицата изскача от някакъв храст и започва да го налага с юмруци. Поваля го на земята и продължава с ритници. И така докато се прибере вкъщи”, разказва Таня Янева, майка на потърпевшия ученик, пред камерата на Нова телевизия.

„Цялата задна част на главата е подута, с кръвонасядания. Много е уплашен. Каза ми: „Тате, този човек щеше да ме убие””, разказва бащата.

Ивелин е настанен в болница за наблюдение, а родителите му вадят медицинско и се заканват да търсят правата си в съда. Извършителят на побоя е Адриян Гранитски, баща на Диян. Мъжът се съгласи да се срещне с екип на Нова телевизия. Разказа, че синът му, който е с две сърдечни операции и белодробна интервенция, е малтретиран многократно от Ивелин.

„Най-накрая стигна до там, че го преби. Скачал е на главата му и го е ритал. На следващия ден му е казал, че ще му насини и другата страна. Едната му страна беше насинена цялата”, разказва Адриян Гранитски.

Думите на бащата потвърждават и родителите на други деца от класа. Споделят, че агресивното поведение на Ивелин е проблем, на който търсят решение вече шест години.

„И децата подаваха жалба, ние като родители подаваме жалби. Просто резултат няма. Знаем, че детето има проблем и учим децата си буквално да странят от него, да се пазят. Точната дума е да се пазят”, заявява Десислава Жекова, майка на дете в 6б клас.

От училището не отричат, че има проблем с поведението на битото дете, но са категорични, че с всички деца се работи.