С 500 лева бе глобен от Районния съд в Пловдив безработен пловдивчанин, който блъскал, удрял и псувал охранителка в магазин на голяма търговска верига, която попречила на детето му да открадне. Инцидентът е станал на 4 януари т.г. в магазин „Кауфланд” на ул. „Цариградско шосе”.

Емил Радков влязъл да пазарува в супермаркета с жената, с която живее на семейни начала, и 7-годишната им дъщеря. След извършване на определени покупки семейството се насочило към касите на магазина, като преди това Радков избрал два парфюма от щанда за парфюми в магазина и ги предал на дъщеря си, които тя сложила в джоба си. 

Момиченцето се опитало да напусне търговския обект с неплатената стока. Действията на родителите и на детето били наблюдавани от трима охранители и тяхна колежка. Те били възприети като опит за противозаконно отнемане на парфюмите. Именно това мотивирало служителите да се намесят - спрели детето, което реагирало бурно с викове на чужд език. Бащата, буйствайки, започнал да обижда пазачите, ударил служителката в гърдите, блъскайки я, започнал да крещи срещу нея и останалите охранители, че ще ги убие.

Полицаи го отвели в V РУП, където срещу него била образувана преписка по указа за дребно хулиганство. Оказало се, че Радков е с няколко присъди за кражби. На „занаята” си учел и болната си от хронично заболяване дъщеря.

TNS.bg