Баща и син са арестувани за извършени множество кражби от търговски обекти в Пазарджик.

През месец март в полицейското управление на града били получени сигнали за обири от различни хранителни магазини и хипермаркети. Интересът на апашите бил насочен към маркови питиета и месни хранителни продукти.

Не след дълго служители от сектор Криминална полиция при районното в Пазарджик са установили извършителите. Оказало се, че това са 51-годишен мъж и 32-годишния му син. Те са криминално проявени, познати са на органите на реда.

Установени и документирани до момента са пет кражби от търговски обекти. Дуото е задържано в ареста за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата.

За други кражби през март в районното на Пазарджик била депозирана жалба от управител на магазин за мобилни телефони и услуги. Ловък апаш успял за да задигне от там скъп смартфон на стойност от близо 1000 лева.

Екипи от сектор „Криминална полиция” предприели разследване и след близо месец  установили  самоличността на извършителя. Станало ясно, че това е 43-годишен пазарджиклия. Устройството е върнато обратно на собственика му. По случая е образувана преписка.

Други трима извършители на кражби са арестувани от служители на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. В сряда бил получен сигнал в районното на Велинград от местна игрална зала. Около обед апаш отмъкнал смартфона на 65-годишна жителка на Батак. При проведеното разследване полицаите от курортния град установили, че автори на посегателството са 40-годишен мъж и 37-годишна жена от велинградския квартал „Анезица“. Телефонът е предаден доброволно от  тях.

Снощи в полицейското управление в Пещера са получили сигнал от управител на почивна база, намираща се край язовир Батак. Той информирал органите на реда, че неизвестни са проникнали в сградата.

Била извършена кражба на метални врати, електрически проводници, няколко легла, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно са проведени заградителни действия, в които се включили екипи на Районно управление -Пещера, полицейския участък в Батак и колегите им от Велинград.

Така в резултат на бързата реакция били спипани 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус и джип. Четиримата имат криминални прояви и са известни на органите на реда. Апашите са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.