Специализираната операция е проведена на територията на Плевен от служители на секторите за борба с организираната престъпност в Плевен и Ловеч и е предприета във връзка с образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура.

Полицейските действия били насочени срещу организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени от България в страни от Централна и Западна Европа. В хода на операцията са задържани трима от участниците в организираната престъпна група - мъже на 59, 36 и 33 г.

В процеса на разследването, под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура, са осъществени претърсване и изземване в четири имота, обитавани от членовете на групата, и 3 заложни къщи, стопанисвани и управлявани от тях. Намерени и иззети са съотносими към престъпната дейност документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила.

Установено, че участниците в групата са извършвали и съпътстващи престъпни дейности - изнудване и изпиране на пари. На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване. Работата по случая продължава.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg